Skip to content

Diensten

Diensten Copy

Huis en Spullen

Het organiseren van spullen

 

Iedereen kent het wel. Je moet de deur uit en op het laatste moment kun je je sleutels nergens meer vinden. Waar had ik die ook al weer neergelegd? Dit kan veel frustratie en onnodig veel tijd kosten. Hoe fijn zou het zijn om hier geen tijd meer aan kwijt te zijn, doordat je huis beter georganiseerd en opgeruimd is? 

 

Voorbeelden waarbij ik je kan helpen:

  • Ruimtes in huis, zoals de keuken, kledingkast, voorraadkast etc.
  • Rondom een verhuizing. Denk aan het helpen opruimen van spullen voordat alles ingepakt wordt, het inpakken van verhuisdozen en labelen en helpen met het uitpakken van verhuisdozen en meteen een nieuwe indeling maken in de nieuwe woning.
  • Bij een gezinsuitbreiding. Wanneer er bijvoorbeeld een kindje op komst is, zal er ruimte gecreëerd moeten worden om een babykamer te kunnen realiseren. Bij het reorganiseren en inrichten kan ik handige tips geven.
  • Samenwonen. Het samenvoegen van twee huishoudens kan best een klus zijn. Ik kan als onpartijdig professional organizer hierbij helpen.
  • Spullen helpen opruimen van een erfenis of overledene.
  • Wanneer er door ziekte of drukte geen tijd is geweest of niet meer mogelijk is om de orde in huis te handhaven. Ik kan helpen deze orde weer terug te krijgen, zodat je zelf weer verder kan.
Benieuwd hoe we dit dan gaan aanpakken?

Voorbeeld kledingkast:

  1. We halen alle kleding en spullen uit de kast.
  2. Vervolgens gaan we het sorteren in verschillende categorieën. Niet alleen de zomer- en winterkleding scheiden, maar ook al sorteren op welke kleding weg mag en welke kleding blijft. Ik kom in principe niet aan je spullen, tenzij je hiervoor toestemming geeft. Jij bent zelf degene die bepaalt welke spullen er bewaard worden en welke spullen er weg gaan. Ik help je door vragen te stellen en advies te geven zodat je betere keuzes kunt maken. Ik denk met je mee over de spullen die weg gaan, wil je ze recyclen, verkopen, aan een goed doel doneren of weg geven aan een bekende? (voor ideeën zie: https://www.inzameldoelen.nl). De duur van dit onderdeel hangt geheel van jouw wensen af. Misschien vind je het prettig als ik bij ieder kledingstuk vragen stel en je help een keuze maken, maar misschien merk je dat je na een aantal kledingstukken het ook zelf kunt. 
  3. Als laatste gaan we de kast opnieuw indelen. Denk hierbij aan opbergers en labels waar we gebruik van kunnen maken om een goed en duidelijk systeem aan te brengen.
Voor meer informatie over de sessies zie werkwijze.